Siirry pääsisältöön

Loppu häämöttää

Nyt on ne kuuluisat listatkin paikoillaan, mutta loppu ei tunnu tulevan ikinä. Saunan alalauteet on tekovaiheessa, putkimies tekee viimeisiä töitään ja pojan entinen huone on nyt tyhjennetty maalausta varten. 


 Väliaikatyömme lipasto valmistui ja siitä tuli molemmille todella mieleinen. Jos runko olisi ollut hyvässä kunnossa sen olisi voinut lakata samalla tavalla kuin ovetkin. Rungon viilut olivat osin irronneet, joten päätimme maalata rungon ulkoa ja sisältä mustaksi. Ovet hiottiin epäkesko hiomakoneella niin puhtaaksi kuin pystyi, jonka jälkeen pinta lakattiin venelakalla kolmesti. Ensin pohjalle laitettiin normaalilakkaa mattana, mutta tällä kiiltävällä saatiin hienompi lopputulos ja lipaston ovista tuli tismalleen samanlaiset, kuin ne joskus Teron isomummon aikaan ovat olleet. 







Minun silmäterä, valaisin joka on kulkenut mukana jo 8 vuotta <3

Jokapuolella on älytön sotku, jota on turha siivota kun kaikkea esillä olevaa tavaraa tarvitsee. On vasaraa, silikonituubia, maalipönttöjä 6kpl (näitäkin tarvitsee kokoajan kolhujen paikkailuun), rättejä, nauloja, ruuveja jnejne. Sitten pojan entinen huone tyhjennettiin maalauksen edestä ja nämä kaikki tavarat ovat olohuoneessa vielä setvittävänä. Meidän kaikki tavarat on jo muutettu tänne, lukuunottamatta sänkyä joka on väliaikaisessa majoituspaikassa.




Koska rahat on loppu niin vierahuoneeseen ei saatu hienoja tapetteja, mitä olisin mielelläni laittanut. Seinät on vaihdettu jo aikaisemmin kipsilevyihin, joten maalasin pinnat vain uusiksi. Värinä aivan normaali maalarinvalkoinen G497, mitä nyt pöntöllinen sattui olemaan. Sitten muistin, että ostettiin vessan seiniin taikalasyyria, millä pystyy tekemään efektiseinää. Tätä jäi litran pönttö, joten sain sillä tehtyä yhteen seinään efektin. Levitin lasyyrin metrin matkalle telalla, jonka jälkeen otin leveän (30cm) siveltimen ja vedin edestakaisin suoria vetoja. Tyylejä on yhtä monta kuin tekijöitäkin ja kuvioita voi tehdä mitä vain. Kävin näin läpi koko seinän. Lasyyri pääsee parhaiten oikeuksiinsa tummalla seinällä, mutta näkyy myös vaaleassa auringon valon osuttua siihen, kuvaan sitä ei kylläkään saa. 




Päivätöissäni olen tehnyt omakotitalon laatoituksia, jossa kylppäri on nyt minun osaltani valmis. Tänään laatoitin eteisen ja vaatehuoneen. Ja vaikka on sunnuntai-illasta asti pelätty maanantai, menee se ikäänkuin flow-tilassa, kun saa tehdä sitä mistä oikeasti tykkää. Laatoituspäivät ovat kaikista parhaita, kun aika häviää. 





Tupareihin on nyt ruuat ja palju varattu, joten pääsiäisenä pidetään sitten tuparit. Muutaman viikon päästä päästään ehkä jo muuttamaan. Tuntuu hankalalta lähteä, kun on oltu äitin hoidettavana täällä "meillä". On auttanut valtavasti, kun äiti on hoitanut arkea kotona, kun me on rempattu. Pyykit on saapunut viikattuna sängyn päälle ja ruokaa on aamusta iltaan. Nyt joutuu itse ison talon emännäksi ja arki alkaa sitten täydellä vauhdilla. Vaan onpahan remppa tehty! 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Seinien kittaus ja pohjamaalaus

Ikkunat on nyt maalattu kolme kertaa ja niistä tuli aika hyvät pelkästään sillä että vain sisin pinta on maalattu. Ikkunoissa oli kumitiiviste lasin reunoissa, mikä toisaalta helpotti rajaamista. Koulussa meille opetettiin, että maalarinteippiä ei käytetä juuri mihinkään. Tarkat paikat pitää vain opetella tekemään ilman teippejä ja niin on nopeampikin. Ainoastaan jos kumitiivistettä ei olisi ollut niin ikkunaan kumitiivisteen paikalle olisi voinut vetää tetramassan ja päälle maalin. Tämä on siistein tehdä teipin kanssa, joka poistetaan heti maalin levityksen jälkeen. Seiniin on saatu jo levyjä paikalleen ja sitä mukaa niitä nauhoitetaan. Tästä voin kirjoittaa vähän vinkkiaiheisesti, nimittäin vaihe on työläs ja monessa kohtaa on tyrimisen vaara. Eli ensin sauman (mikä on syvennetty) yli levitetään tasoitetta, johon nauha kiinnitetään. Sitten kapealla lastalla painetaan nauha kiinni tasoitteeseen ylhäältä alas. Tässä vaiheessa kaiken ilman täytyy tulla pois nauhan ja tasoit

Kylppärin kasaus

Siinä vaiheessa kun ruettiin hakemaan remonttilainaa niin suunniteltiin budjetti. Otimme pohjapiirustukset esille ja huone kerrallaan mietittiin, mitä uusitaan ja mitä tämä tulee maksamaan. Tämän jälkeen lisäsin huonekohtaiseen summaan muutamia satoja lisää, koska pienistä puroista syntyy iso joki. Ja remontin kuluessa ollaan huomattu, että tämä oli todellakin tarpeen. Jos laatoissa säästettiin pari sataa, meni se säästö nopeasti kaatopaikkakeikkoihin, laasteihin ja muihin pieniin asioihin joita kertyy. Näitä on vaikea budjettiin laskea, joten muutaman satasen lisäys sinnetänne on ihan paikallaan. Ja tällä hetkellä olemmekin aika hyvin pysyneet budjetissa.  Kylppäriin meillä oli varattu 3000e ja saunaan 1500e. Summat vaikuttavat joidenkin mielestä alhaiselta, mutta työlle ei ole laskettu hintaa, eikä tämä vielä niin raskaalta ole tuntunut, että sitä tarvitsisi miettiä. Kun remontti alkoi, niin ollaan tehty melkein joka ilta jotakin. Muutamia iltoja on pidetty ihan vapaana, mutta v

Lattialämmitysputken asennus ja muuta oheistyötä

Tosiaan remontointi on hidastunut, kun palasimme töihin. Mutta pääsemme tekemään iltaisin muutamia tunteja ja viikonloput on tosi tehokkaita, kun päästään tekemään aamusta iltaan! Mitattiin lattialämmityspiirien pituudet mitalla ja putkimies tilasi putket sen mukaan. Putkari antoi meille lainaan kätevän hyrrän, johon sai putkikiepin rullaamaan nätisti, eikä toisen tarvinnut kannatella sitä käsissään. Tuo kieppi nimittäin menee todella nopeasti sekaisin, jos hätäilee kiepityksen kanssa.   Lattialämmitysurat täytyy primeroida hyvin, että kuumaliima jää uraan hyvin kiinni. Kun primeri on kuivunut voidaan putki levittää ja sitä mukaa se kannattaa liimata hyvin kuumaliimalla uraan. Koska siinä vaiheessa kun urat täytetään massalla, pyrkii se putki sieltä nousemaan. Mitä korkeammalla urasta se putki törröttää, sitä korkeammalle täytyy tasotetta laittaa ja tasoite maksaa! Eli kannattaa tehdä urasta vaikka reilusti liian syvä. (Esim. meidän putki oli 17mm ja urat 25mm syvät, eikä