Siirry pääsisältöön

Laatoitusta ja KHH:n levytys


Viikonloppu paiskittiin töitä aamusta iltaan, edelleen ihmettelen miten tämä remontti ei ole ruennut kyllästyttämään. Ainoa asia mikä kyllästyttää on se, että remontoimiselle jää niin "vähän" aikaa. Sitten on kaikki elämään kuuluvat oheistyöt mm. kelkan esille kaivelu kesäteloilta, että saa veneen tilalle talvisäilytykseen. Näihinkin menee yllättävän paljon aikaa. Välillä kun tuntuu, ettei tiedä mistä aloittaa työmaalla niin saattaa löytää itsensä laittamasta koirille aitaukseen jouluvaloja.


WC, joka on rakennettu entiseen vaatekomeroon on nyt levytetty ja lattia laatoitettu. Jotkut sanoo, että hexagon-laatta näyttää tässä kuvassa ruskealta, mutta se on musta. Jouduttiin ihan pienesti vääntämään sauman väristä. Tero oli sitä mieltä, että sen pitäisi olla vaaleampi kuin laatta, että kuvio tulee paremmin esille. Minä taas olen melkein aina sitä mieltä että sauma tulee samalla värillä kuin laatta. Tämä päättyi minun voittoon, perustelin sen sillä että pieneen vessaan ei pidä laittaa kauheasti huomiota kiinnitäviä yksityiskohtia, koska se näyttää helposti sekamelskalta. Monet kylläkin saumaa tällaista laattaa ihan vaalealla saumalla, mutta nämä on aina makukysymyksiä. 

Meillä jäi kylppärin laattoja yli 20kpl ja päätettiin käyttää ne tämän vessan seinään, sille seinälle mihin tulee kalusteet. Muut seinät jätetään maalipinnalle.  







Valesokkelikorjaus on edennyt viimeiselle pitkälle seinälle, enää on jäljellä vierashuone ja pieni vaatekomero. Sitten purkutyöt on kokonaan tehty ja ollaan todellakin voiton puolella! Nyt on paljon tekemistä joka puolella taloa ja muurauslaastin kuivumisen aikana voi tehdä paljon muuta, mikä edesauttaa remonttia. 

Kodinhoitohuone on levytetty ja nauhoitettu. Päätettiin että tehdään laipiokin levystä. Minusta se on yksinkertainen, kaunis ja ennenkaikkea halpa. En ole ikinä ollut MDF-panelin ystävä, minusta se näyttää muoviselta ja kylmältä. Jokatapauksessa meillä sitä tulee takkahuoneeseen ja vierahuoneeseen, enkä sano että se olisi ruma. Täytyy etsiä joku nätti tapetti sille kaveriksi, niin ehkä se tekee huoneesta sitten elävämmän näköisen. 


valesokkelikorjausta

KHH

Ompelimo täytyy vielä pohjamaalata, jonka jälkeen sen voi maalata viimeiselle pinnalle. Sitten Tero lyö siihen lattian ja saadaan siitä uusi tavaransäilytyshuone. Meidän täytyy remontoida myös takkahuone, missä kaikki meidän tavarat on tällä hetkellä. 


Ompelimo ja eteisen kaapin taustalevy levytettynä piiloon.


Levyjä on mennyt paljon. Alkuun laskeskeltiin että tarvittaisiin niitä noin 50 kappaletta ja en usko että kauheasti jäädään tuon veikkauksen alle. Levyttämättä on vielä vierashuone, eteinen ja takkahuone. 


En päässyt maalaamaan vielä valmista pintaa, mutta ei se hetki enää kaukana ole! Ehkä seuraavalla kerralla ompelimo on jo maalattu viimeiseen kertaan.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Seinien kittaus ja pohjamaalaus

Ikkunat on nyt maalattu kolme kertaa ja niistä tuli aika hyvät pelkästään sillä että vain sisin pinta on maalattu. Ikkunoissa oli kumitiiviste lasin reunoissa, mikä toisaalta helpotti rajaamista. Koulussa meille opetettiin, että maalarinteippiä ei käytetä juuri mihinkään. Tarkat paikat pitää vain opetella tekemään ilman teippejä ja niin on nopeampikin. Ainoastaan jos kumitiivistettä ei olisi ollut niin ikkunaan kumitiivisteen paikalle olisi voinut vetää tetramassan ja päälle maalin. Tämä on siistein tehdä teipin kanssa, joka poistetaan heti maalin levityksen jälkeen. Seiniin on saatu jo levyjä paikalleen ja sitä mukaa niitä nauhoitetaan. Tästä voin kirjoittaa vähän vinkkiaiheisesti, nimittäin vaihe on työläs ja monessa kohtaa on tyrimisen vaara. Eli ensin sauman (mikä on syvennetty) yli levitetään tasoitetta, johon nauha kiinnitetään. Sitten kapealla lastalla painetaan nauha kiinni tasoitteeseen ylhäältä alas. Tässä vaiheessa kaiken ilman täytyy tulla pois nauhan ja tasoit

Kylppärin kasaus

Siinä vaiheessa kun ruettiin hakemaan remonttilainaa niin suunniteltiin budjetti. Otimme pohjapiirustukset esille ja huone kerrallaan mietittiin, mitä uusitaan ja mitä tämä tulee maksamaan. Tämän jälkeen lisäsin huonekohtaiseen summaan muutamia satoja lisää, koska pienistä puroista syntyy iso joki. Ja remontin kuluessa ollaan huomattu, että tämä oli todellakin tarpeen. Jos laatoissa säästettiin pari sataa, meni se säästö nopeasti kaatopaikkakeikkoihin, laasteihin ja muihin pieniin asioihin joita kertyy. Näitä on vaikea budjettiin laskea, joten muutaman satasen lisäys sinnetänne on ihan paikallaan. Ja tällä hetkellä olemmekin aika hyvin pysyneet budjetissa.  Kylppäriin meillä oli varattu 3000e ja saunaan 1500e. Summat vaikuttavat joidenkin mielestä alhaiselta, mutta työlle ei ole laskettu hintaa, eikä tämä vielä niin raskaalta ole tuntunut, että sitä tarvitsisi miettiä. Kun remontti alkoi, niin ollaan tehty melkein joka ilta jotakin. Muutamia iltoja on pidetty ihan vapaana, mutta v

Lattialämmitysputken asennus ja muuta oheistyötä

Tosiaan remontointi on hidastunut, kun palasimme töihin. Mutta pääsemme tekemään iltaisin muutamia tunteja ja viikonloput on tosi tehokkaita, kun päästään tekemään aamusta iltaan! Mitattiin lattialämmityspiirien pituudet mitalla ja putkimies tilasi putket sen mukaan. Putkari antoi meille lainaan kätevän hyrrän, johon sai putkikiepin rullaamaan nätisti, eikä toisen tarvinnut kannatella sitä käsissään. Tuo kieppi nimittäin menee todella nopeasti sekaisin, jos hätäilee kiepityksen kanssa.   Lattialämmitysurat täytyy primeroida hyvin, että kuumaliima jää uraan hyvin kiinni. Kun primeri on kuivunut voidaan putki levittää ja sitä mukaa se kannattaa liimata hyvin kuumaliimalla uraan. Koska siinä vaiheessa kun urat täytetään massalla, pyrkii se putki sieltä nousemaan. Mitä korkeammalla urasta se putki törröttää, sitä korkeammalle täytyy tasotetta laittaa ja tasoite maksaa! Eli kannattaa tehdä urasta vaikka reilusti liian syvä. (Esim. meidän putki oli 17mm ja urat 25mm syvät, eikä