Siirry pääsisältöön

Panelointia, laipiota ja odottelua

Kyn kylppäri saatiin laatoitetuksi, suojasimme lattiat ja ryhdyimme saunan kimppuun. Palomuuri tasoitettiin ja laatoitettiin 70x30 kiiltävällä aalto-laatalla. Tero koolasi saunan seinät ja näihin väleihin laitettiin 50mm villa. Alumiinipaperi kiinnitettiin nitojalla, jonka jälkeen kaikki saumat teipattiin alumiiniteipillä.








Valojen suunnittelussa ei mennyt juuri aikaa, kun ei ryhdytty tähtikuvioita tekemään. Sijoiteltiin valot mahdollisimman sekaisin laipioon. Ei haluttu seinällä olevia valaisimia, eikä lauteiden alle tulevaa "siivousvaloa". Meille tuli sekä kuitu- että led-valot, joista kuidut ovat paljon pienempiä ja himmeämpiä. Näin saatiin monipuolinen tähtitaivas aikaiseksi.






Panelin materiaaliksi valikoitui tervaleppä, ei haluttu pihkaa valuvaa kuusta, eikä muuten värikäsiteltyä saunaa. Nähdään niitä töissä aika paljon ja tervalepän tuoksu on taivaallinen. :) toinen hyvä vaihtoehto olisi ollut samaa hintaluokkaa oleva lämpökäsitelty haapa, mutta päädyttiin tähän vaaleampana vaihtoehtona. Hintaa kylppärin laipiolle ja saunan paneleille tulee noin 600-700€.

Kylppärin laipioon tuli samaa tervaleppäpaneelia, Tero teki paneliluukun, kun ei haluttu mitään valkoista luukkua laipioon. Tuo on huomaamattomampi ratkaisu. Valoiksi tuli 3 kpl pyöreitä led-valoja ja tottakai mustilla kehyksillä.







Olen käsitellyt panelit sitä mukaa, kun Tero niitä seinään naulailee. Odotusta aiheuttaa enää saunan ovi, joka on myöhässä. Se on hyvä olla paikallaan ennen oviseinän panelointia, joten on touhuttu tässä nyt muuta vaihtoehtoista.



Muun muassa kylppärin lasiovi on nyt paikoillaan. En halunnut maitolasia, koska olen todennut sen olevan hankala puhdistettava. Kyllä sileässäkin näkyy jäljet, mutta se on ikkunalastalla helpompi pitää puhtaana. Kuvassa näkyvä romuläjä on kokoaikainen ahdistus. Työkaluja tarvitaan laidasta laitaan ja mitään ei voi vielä raivata. Mutta tätähän se on.


lauteiden sijoittelusuunnittelua



Kiukaan ohjausyksikkö

Keittiön kalusteet tulee todennäköisesti tällä viikolla ja ollaan tehty apukeittiötä (tuleva ompelimo/tuunaushuone) valmiiksi, että saadaan kalusteet sinne siksi aikaa että ne on aiheellista asentaa. Katsotaan mitä keretään odottelun lomassa tekemään. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Seinien kittaus ja pohjamaalaus

Ikkunat on nyt maalattu kolme kertaa ja niistä tuli aika hyvät pelkästään sillä että vain sisin pinta on maalattu. Ikkunoissa oli kumitiiviste lasin reunoissa, mikä toisaalta helpotti rajaamista. Koulussa meille opetettiin, että maalarinteippiä ei käytetä juuri mihinkään. Tarkat paikat pitää vain opetella tekemään ilman teippejä ja niin on nopeampikin. Ainoastaan jos kumitiivistettä ei olisi ollut niin ikkunaan kumitiivisteen paikalle olisi voinut vetää tetramassan ja päälle maalin. Tämä on siistein tehdä teipin kanssa, joka poistetaan heti maalin levityksen jälkeen. Seiniin on saatu jo levyjä paikalleen ja sitä mukaa niitä nauhoitetaan. Tästä voin kirjoittaa vähän vinkkiaiheisesti, nimittäin vaihe on työläs ja monessa kohtaa on tyrimisen vaara. Eli ensin sauman (mikä on syvennetty) yli levitetään tasoitetta, johon nauha kiinnitetään. Sitten kapealla lastalla painetaan nauha kiinni tasoitteeseen ylhäältä alas. Tässä vaiheessa kaiken ilman täytyy tulla pois nauhan ja tasoit

Kylppärin kasaus

Siinä vaiheessa kun ruettiin hakemaan remonttilainaa niin suunniteltiin budjetti. Otimme pohjapiirustukset esille ja huone kerrallaan mietittiin, mitä uusitaan ja mitä tämä tulee maksamaan. Tämän jälkeen lisäsin huonekohtaiseen summaan muutamia satoja lisää, koska pienistä puroista syntyy iso joki. Ja remontin kuluessa ollaan huomattu, että tämä oli todellakin tarpeen. Jos laatoissa säästettiin pari sataa, meni se säästö nopeasti kaatopaikkakeikkoihin, laasteihin ja muihin pieniin asioihin joita kertyy. Näitä on vaikea budjettiin laskea, joten muutaman satasen lisäys sinnetänne on ihan paikallaan. Ja tällä hetkellä olemmekin aika hyvin pysyneet budjetissa.  Kylppäriin meillä oli varattu 3000e ja saunaan 1500e. Summat vaikuttavat joidenkin mielestä alhaiselta, mutta työlle ei ole laskettu hintaa, eikä tämä vielä niin raskaalta ole tuntunut, että sitä tarvitsisi miettiä. Kun remontti alkoi, niin ollaan tehty melkein joka ilta jotakin. Muutamia iltoja on pidetty ihan vapaana, mutta v

Lattialämmitysputken asennus ja muuta oheistyötä

Tosiaan remontointi on hidastunut, kun palasimme töihin. Mutta pääsemme tekemään iltaisin muutamia tunteja ja viikonloput on tosi tehokkaita, kun päästään tekemään aamusta iltaan! Mitattiin lattialämmityspiirien pituudet mitalla ja putkimies tilasi putket sen mukaan. Putkari antoi meille lainaan kätevän hyrrän, johon sai putkikiepin rullaamaan nätisti, eikä toisen tarvinnut kannatella sitä käsissään. Tuo kieppi nimittäin menee todella nopeasti sekaisin, jos hätäilee kiepityksen kanssa.   Lattialämmitysurat täytyy primeroida hyvin, että kuumaliima jää uraan hyvin kiinni. Kun primeri on kuivunut voidaan putki levittää ja sitä mukaa se kannattaa liimata hyvin kuumaliimalla uraan. Koska siinä vaiheessa kun urat täytetään massalla, pyrkii se putki sieltä nousemaan. Mitä korkeammalla urasta se putki törröttää, sitä korkeammalle täytyy tasotetta laittaa ja tasoite maksaa! Eli kannattaa tehdä urasta vaikka reilusti liian syvä. (Esim. meidän putki oli 17mm ja urat 25mm syvät, eikä