Siirry pääsisältöön

Rakentajan joulu

Nyt ei ole edes malttanut kirjoittaa, kun on tehty semmoisella vauhdillla remonttia eteenpäin. Oltiin jouluviikko lomalla ja saatiin paljon aikaiseksi. Kaikki vinyylit on laitettu lattiaan, lukuunottamatta vierashuonetta, koska ne loppuivat kesken. Meille kävi vinyylien kanssa aika mystisesti, kun tilasimme sitä 80m2, vaikka tarve oli 75m2. Täten sitä olisi pitänyt jäädä viisi neliötä yli, mutta meillä jäi kymmentä neliötä vaille. Vinyylilankun asennuksesta ei synny hukkaa, kun vinyylit on ympäriinsä päätypontattuja. 





Olohuoneeseen telkkariseinälle laitettiin samankuosista tapettia kuin takkahuoneeseen, mutta kukat ovat pinkkejä. Takkahuone sai tervaleppäkaton, mikä on todella kaunis ja tuo takkahuoneeseen sen takkahuoneen tunnelman. Takkahuoneen takka oli vedetty yli antiikkilaastilla jo aiemmin ja ajan myötä siitä oli tullut "tuhnuisen" näköinen. Putsailin sen kunnolla ja vedin sen maalilla yli ja siitä tuli nyt kuin uusi. 

Tapetoin myös takkahuoneen seinät samoilla tapeteilla kuin kodinhoitohuoneen.





Jouluviikolla saapui olohuoneen sohvat. Olohuone on nyt valmis listoituksia myöten, joten siihen voi pikkuhiljaa hivuttaa tavaraa. Kasailen siinä keittiön pöytää ja tuoleja aina kun ei ole muuta tekemistä. Kukka jouduttiin tuomaan joulukuusta pakoon nykyisestä asumuksesta, kun se ei mahtunut siellä olemaan. Tero jo äksysi sitä, kun kannan nämä "horsmat" tänne tärkeysjärjestyksessään ensimmäisenä. 



Keittiö kasatiin yhdessä päivässä. Aloitettiin aamulla ja illalla se oli jo pystytetty. Kirjoitan siitä myöhemmin enemmän kun pääsen kuvailemaan laatikot ym paremmin. Yläovet nousevat kokonaisuudessaan ylös ja alas ei tullut kuin vetolaatikoita. Kaikki suojamuovit ovat vielä paikallaan, eikä välitilassa ole laatoitusta, joten kerron siitä enemmän kun se on valmis. Kun välitila on laatoitettu, voidaan kutsua sähkömiehet ja putkimiehet tekemään viimeiset hommansa. Odotetaan kauhulla sitä laskua, koska nyt viimemetreillä rahatkin alkavat olla lopussa. Onneksi on töissä vakipaikat ja vakaa firma, niin ei tarvitse pelätä ainakaan töiden loppumista.







Työmaatarkastajat
Tänään kävimme piipahtamassa työmaalla ja kaivelimme vanhasta mökistä keittiön kalusteet, mitkä on tarkoitus laittaa ompelimoon. Sain ne yhdeltä asiakkaalta, kun muuten ne olisi mennyt romukuormaan. En ole alkuunkaan hamstraajatyyppi, mutta nämä kalusteet ovat melkein uudet, joten säästäjän vaistot heräsivät. Huomenna mennään laatoittamaan välitila ja katsellaan kalusteiden paikkoja ompelimossa. Ei päästy jouluksi kotiin, mutta nyt uusi muuton määränpää on maaliskuu. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kylppärin kasaus

Siinä vaiheessa kun ruettiin hakemaan remonttilainaa niin suunniteltiin budjetti. Otimme pohjapiirustukset esille ja huone kerrallaan mietittiin, mitä uusitaan ja mitä tämä tulee maksamaan. Tämän jälkeen lisäsin huonekohtaiseen summaan muutamia satoja lisää, koska pienistä puroista syntyy iso joki. Ja remontin kuluessa ollaan huomattu, että tämä oli todellakin tarpeen. Jos laatoissa säästettiin pari sataa, meni se säästö nopeasti kaatopaikkakeikkoihin, laasteihin ja muihin pieniin asioihin joita kertyy. Näitä on vaikea budjettiin laskea, joten muutaman satasen lisäys sinnetänne on ihan paikallaan. Ja tällä hetkellä olemmekin aika hyvin pysyneet budjetissa.  Kylppäriin meillä oli varattu 3000e ja saunaan 1500e. Summat vaikuttavat joidenkin mielestä alhaiselta, mutta työlle ei ole laskettu hintaa, eikä tämä vielä niin raskaalta ole tuntunut, että sitä tarvitsisi miettiä. Kun remontti alkoi, niin ollaan tehty melkein joka ilta jotakin. Muutamia iltoja on pidetty ihan vapaana, mutta v

Seinien kittaus ja pohjamaalaus

Ikkunat on nyt maalattu kolme kertaa ja niistä tuli aika hyvät pelkästään sillä että vain sisin pinta on maalattu. Ikkunoissa oli kumitiiviste lasin reunoissa, mikä toisaalta helpotti rajaamista. Koulussa meille opetettiin, että maalarinteippiä ei käytetä juuri mihinkään. Tarkat paikat pitää vain opetella tekemään ilman teippejä ja niin on nopeampikin. Ainoastaan jos kumitiivistettä ei olisi ollut niin ikkunaan kumitiivisteen paikalle olisi voinut vetää tetramassan ja päälle maalin. Tämä on siistein tehdä teipin kanssa, joka poistetaan heti maalin levityksen jälkeen. Seiniin on saatu jo levyjä paikalleen ja sitä mukaa niitä nauhoitetaan. Tästä voin kirjoittaa vähän vinkkiaiheisesti, nimittäin vaihe on työläs ja monessa kohtaa on tyrimisen vaara. Eli ensin sauman (mikä on syvennetty) yli levitetään tasoitetta, johon nauha kiinnitetään. Sitten kapealla lastalla painetaan nauha kiinni tasoitteeseen ylhäältä alas. Tässä vaiheessa kaiken ilman täytyy tulla pois nauhan ja tasoit

Lattialämmitysputken asennus ja muuta oheistyötä

Tosiaan remontointi on hidastunut, kun palasimme töihin. Mutta pääsemme tekemään iltaisin muutamia tunteja ja viikonloput on tosi tehokkaita, kun päästään tekemään aamusta iltaan! Mitattiin lattialämmityspiirien pituudet mitalla ja putkimies tilasi putket sen mukaan. Putkari antoi meille lainaan kätevän hyrrän, johon sai putkikiepin rullaamaan nätisti, eikä toisen tarvinnut kannatella sitä käsissään. Tuo kieppi nimittäin menee todella nopeasti sekaisin, jos hätäilee kiepityksen kanssa.   Lattialämmitysurat täytyy primeroida hyvin, että kuumaliima jää uraan hyvin kiinni. Kun primeri on kuivunut voidaan putki levittää ja sitä mukaa se kannattaa liimata hyvin kuumaliimalla uraan. Koska siinä vaiheessa kun urat täytetään massalla, pyrkii se putki sieltä nousemaan. Mitä korkeammalla urasta se putki törröttää, sitä korkeammalle täytyy tasotetta laittaa ja tasoite maksaa! Eli kannattaa tehdä urasta vaikka reilusti liian syvä. (Esim. meidän putki oli 17mm ja urat 25mm syvät, eikä